Casco speedairo vizier

Posted by bert-jan 18-04-2017 0 Comment(s)

Het Casco SPEEDairo vizier is een panoramisch en universeel vizier. Wat wil dat zeggen? Je kijkt er prachtig doorheen, je ziet namelijk geen randen van een montuur zoals bij een bril. En met universeel bedoelen we dat je het kan wisselen. Je kan diverse vizieren op je casco speedairo plaatsen. En die vizieren passen ook weer op een Casco SPEEDster of op een casco schaatshelm.

 

Inhoud artikel Casco SPEEDairo vizier

 

Gebruik

Het Casco SPEEDairo vizier wordt veel gebruikt door triathleten. Het is erg handig dat je je zonnebril al op je helm hebt als je begint aan het fietsonderdeel. Dat scheelt weer een handeling. Tevens vormt het vizier een zeer aerodynamisch geheel met de helm en daardoor is het vizier populair onder triatleten en tijdrijders.

 

Toepassing

Het Casco SPEEDairo vizier kun je op alle SPEEDairo modellen zetten. Dus niet alleen op de "standaard" SPEEDairo maar ook op de Casco SPEEDairo RS en de Casco SPEEDairo TC Plus. Dit artikel gaat wel over het Casco SPEEDairo vizier maar het vizier heet bij Casco eigenlijk SPEEDmask. Dit SPEEDmask is ook te plaatsen op de Casco SPEEDster modellen en op de Casco SPEEDball schaatshelmen.

 

Materiaal

Het Casco SPEEDairo vizier is gemaakt van Polycarbonaat. Het is stevig en buigzaam waardoor je het vizier makkelijk op kan klappen ofwel naar boven kan schuiven. Geen zorgen het breekt of scheurt niet.

 

Montage

Het monteren van het Casco SPEEDairo vizier is eigenlijk niet zo moeilijk. Je moet even weten hoe het werkt en dan heb je het snel door. Je monteert het vizier namelijk middels elastieken uiteinden die aan het vizier zitten. Daaraan zitten drukknopen die je vast kan klikken aan de binnenkant van je helm. In de video wordt het heel mooi uitgelegd:

 

Demontage

Het demonteren van het Casco SPEEDairo vizier is een kwestie van de drukknopen losmaken aan de binnenkant van de helm. Vervolgens kun je het vizier van de helm afhalen. Zie voor een duidelijke uitleg de volgende video.

 

 
Wil jij de duurste helm toch kunnen kopen?

Ontvang direct een kortingscode in je mailbox!

Reageren